top of page

Tehetségvadász

Fedezd fel magadban a rejtett képességeidet és kamatoztasd azokat!

Az értékes tapasztalatok és képességek, amelyeket hosszú évek alatt korábbi iskolai éveid során vagy munkahelyeiden szereztél, az mind- mind benned van. Bármibe is kezdesz bele, mondjuk új munkahelyen kezdesz el dolgozni soha ne törölj ki mindent, és kezd újra a rajtvonalról. Hagyatkozz inkább azokra a képességeidre, készségeidre, melyek létezéséről eddig talán nem is tudtál.

Mindegy, mit gondolsz most magadról, megvan benned a bátorság, az elszántság, és tehetség az összpontosításra. Benned is van fegyelem és erő valamint számtalan értékes tulajdonság, képesség, amelyek révén elérhetsz bármit, amit szeretnél, eljuthatsz bárhová, ahová vágysz. Ezek a képességek és tapasztalatok készen állnak rá, hogy okosan használd fel őket.

Rejtett képességeid, készségeid fejlődését jelentősen befolyásolja, mit tapasztaltál, milyen újabb és újabb ismereteket szereztél eddigi munkáid során, vagy sportolás, gyakornokoskodás, tanulás esetleg szerelem közben.  

Hogyan hozd felszínre őket? 
Érdemes időről-időre kielemezni korábbi feladataidat, illetve minden egyes olyan állást, feladatkört, amivel eddig életed során kapcsolatba kerültél. Vegyél elő papírt és írd fel, milyen voltál, amikor a csapatkapitány voltál a kosárlabdázók között, miket bíztak rád, hogyan irányítottad a többieket. Mit hogyan kellett tenned, amikor a diákmunka során egy étteremben dolgoztál vagy lángost árultál. Mi ment jól? Miben voltál gyors és kiemelkedő? Melyik tantárgy ment a suliban és szerinted miért pont abból voltak jó jegyeid, miért az érdekelt különösen? Az életednek melyik krízishelyzetét oldottad meg jól, és gyakorlatiasan, mi történt akkor, milyen megoldást találtál a problémára? Milyen munkáid voltak eddig, ott milyen programokkal, milyen kompetenciákat mozgósítva dolgoztál? Mi ment jól és mi nem? Szerinted miért?

Ezeket a kérdéseket válaszold meg egyesével és rá fogsz jönni, látni fogod feketén-fehéren mik a rejtett képességeid, amiken eddig el sem gondolkoztál, amiket eddig soha nem is foglaltál össze magadnak, nem fogalmaztad meg őket. Lehet, hogy lesz közte olyan,  készség, képesség, amelyeket a jövőben használni tudsz majd a munkád során. Az alapos önértékelés nélkülözhetetlen ahhoz, hogy te, mint jelenlegi vagy jövőbeli munkavállaló megtaláld a hozzád leginkább illő hivatást. A rejtett képességeket, készségeket nemcsak tanult szakmádban, hanem akár egy teljesen új foglalkozás esetében is kamatoztathatod.

Hogyan tudod egy állás megszerzésénél kamatoztatni azt, hogy kiismerted önmagad és tisztában vagy az erősségeiddel és a gyengeségeiddel? 
Meg kell vizsgálnod, hogy mely képességeidet, készségeidet tudod a lehető legjobban kiaknázni majd az új megpályázandó pozícióban. Írj kombinált CV-t, amelyben a funkcionális és a kronologikus önéletrajz elemeit használd, így a képességeidre koncentrálva sorold fel kiemelkedő szakmai gyakorlataidat és  tapasztalataidat.

Szakemberek is azt javasolják, hogy gyűjts minél több információt az egyes foglalkozásokkal kapcsolatban, amelyben az álláshirdetések tanulmányozásán túl az egyes szakmai szervezetekkel való kapcsolatfelvétel is segítséget nyújthat. Aztán meg kell győznöd arról a munkaadód, hogy képességeidet hol és miként tudnád a legjobban kamatoztatni.

 

Ha meg szeretnéd tudni, miben vagy tehetséges, ha tudod, csak kamatoztatni is akarod, de nem is sejted merre indulj a sikerért, keress bennünket!

 

Szolgáltatás díja: Az egyéni igényeknek megfelelően személyre szabottan kerül kialakításra.

Egyéni képességek felmérése

Tudászint és tehetség különválasztása

Célok kitűzése

Megvalósítás

Sokkal több érték és képesség rejtőzik benned, mint azt valaha is gondoltad volna. Minden egyes nappal, minden emberi kapcsolatoddal, minden átélt és megoldott krízishelyzettel, feladattal, munkával vagy dolgozat megírásával zsebre tettél valamit. A kérdés az, tisztában vagy-e azzal mire vagy képes, mihez értesz, miben vagy jó, mit tudnál végrehajtani és mit nem. Ha továbbra is a jól bevált, megszokott életedet éled, ugyanazokkal az emberekkel találkozol nap mint nap, a televízió és az internet előtt ücsörögsz és sosem mozdulsz ki a komfortzónádból, akkor ezek az értékek rejtve maradnak, és továbbra sem kerülnek majd felszínre.

Talent

bottom of page